Inför seriepremiären

På lördag är det herrarnas tur att äntligen spela om poäng igen. Det har gått nästan nio månader sedan senast, i fotbollstermer en evighet, men till helgen är det dags för laget att snöra på sig skorna, klä om till HIK-dressen och representera norra Helsingborgs stora kamratklubb igen. Som vi har längtat.

Seriepremiären spelas på Åbyvallen och motståndet heter Klippans FF. Avspark 14:00.

Senast Hittarps IK beträdde gräsplanen på Åbyvallen i seriesammanhang var i säsongsepilogen 2012. HIK säkrade då seriesegern i division fyra och påbörjade därmed sin klättring genom seriesystemet.

Som bekant är herrarna nu tillbaka i trean efter en tre år lång sejour i division två. För Klippan är förhållandet motsatt. Laget lyckades avancera till serien och är således också nykomling fast från andra sidan stegen.

Lördagens motståndare är lite varmare i kläderna och har redan avverkat sin seriepremiär. Laget betvingades av Vejby IF som vann med 2-1. Klippans mål gjordes av Dylan Gomli.

Det är med spänd förväntan som vi blickar fram mot lördagens drabbning. HIK har motverkat den ringrostighet som eventuell infunnit sig genom att spela ett gäng träningsmatcher de senaste veckorna.

Starka insatser mot Hässleholm (2-1), Högaborg (3-2) och Ängelholm (1-2) har gjort att laget nu står redo att sätta tänderna i serien.

Detta är också huvudtränare Erik Edmans första match sedan tillsättningen och det ska bli ytterst intressant att ta del av hur han påverkat det unga, ambitiösa laget.

Matchen spelas alltså på lördag med avspark 14:00. Normalt sett hade vi uppmuntrat alla med HIK-hjärta att resa upp mot norra Skåne för att stötta laget. Omständigheterna tillåter dock inte sådana uppmaningar och istället rekommenderar vi alla att följa laget från distans.

Heja Hittarp