Inför Skurup

I morgon går DM-gruppspelet i mål för våra damer som också leder sin grupp med full pott efter två spelade matcher.

Dessutom har laget en överlägsen målskillnad vilket gör att utsikterna för avancemang ser ruggigt ljusa ut. Jobbet ska ändå göras och naturligtvis går vi för tredje raka trepoängaren.

I morgon lördag möter vi Skurup på bortaplan. Avspark 13:00.

Skurups DM-resa har varit lite tuffare. Laget väntar fortfarande på sin första poäng. I premiären förlorade laget med uddamålet mot Hyllie och nu senast slutade matchen 7-4 till GIF Nike. Skurup hade faktiskt ledningen en bit in på andra halvlek men orkade inte hålla emot och i slutet rann siffrorna i väg en aning.

Skurup tillhör division 3 till vardags och i den serien tillhör laget det absoluta toppskiktet. Faktum är att man faktiskt vann sin serie förra året men i kvalet gick det desto tyngre vilket innebar att Skurup tvingades börja om i trean även denna säsong.

Framåt var Victoria Forsmark en pålitlig målskytt med 24 kassar på 15 matcher. Victoria är en rutinerad pjäs som både spelat och gjort mål i Allsvenskan. Sådana ska man alltid behandla med respekt. Hon har dock inte deltagit i årets DM-matcher så det återstår att se ifall hon är på banan i morgon.

HIK går självfallet för tredje raka segern i DM och Sandra Wuopio känner tillförsikt inför morgondagens batalj.

"Vi har två bra tävlingsmatcher med oss i ryggen och vill bygga vidare på prestationerna vi gjort i dessa. Vi gör några ändringar i både trupp och elva vilket innebär att fler i truppen får speltid och får möjlighet att känna på vårt arbetssätt och våra principer i matchtempo.

Att många i truppen är bekväma med vår spelidé och får bibehålla och utveckla fysiken som krävs i match gynnade oss förra säsongen och jag tror att det blir en styrka även i år.

Skurups AIF är ett rutinerat gäng med erfarna spelare och vi förväntar oss inget annat än en tuff match. Vi ska fokusera på våra principer i försvarsspel för att ge oss goda förutsättningar för anfallsspel. Dessutom vill jag, även denna match, se spelare som verkligen gör aktioner hela den tiden som man är på planen och utmanar sig i det".

Vi önskar våra HIK-tjejer stort lycka till