Inför Sv. Cupen - Dam

Lördagens förlust är bearbetad och blickfånget är nu kalibrerat mot framtida matcher, med start redan i kväll. Slumpen har givit oss en utmärkt möjlighet att revanschera oss efter lördagens nederlag då kvällens motstånd är samma som i helgen. IS Halmia väntar således, denna gång är det vår tur att agera gäst och tävlingsformen är Svenska Cupen. 

Naturligtvis är avsikten att avancera ytterligare i denna nobla turnering, som får anses vara ett roligt och inspirerande avbrott från serielunken.  

Halmia har vi så klart koll på och även fast laget från Halmstad visade betydligt bättre gry än HIK under lördagen så ser vi med tillförsikt fram emot kvällens batalj. Kan vi täppa till i försvaret, inte bjuda på för stora ytor, och sedan vara kliniska i avsluten så ska detta kunna gå vägen.

Halmia hade ett offensivt genombrott mot HIK och laget främsta målskytt, Nellie Andersson skördade framgångar på Laröds IP:s smaragd till A-plan med två mål. Hennes framfart på HIK:s planhalva ska blockeras med nitisk koncentration, då är mycket vunnet. 

Framåt krävs det uppoffrande löpningar. Tendensen i lördags var att alldeles för många ville ha bollen på fötterna istället för att riva isär Halmias backlinje med hjälp av spring i benen. Ett statiskt spelsätt som Halmia kunde obstruera tämligen komfortabelt. I kväll vill vi ha en helt annan energi och med större rörelse från samtliga offensiva aktörer så kommer målchanserna att dyka upp av bara farten. 

Avspark 19:00 i kväll på Halmstad Arena. Vi önskar laget stort lycka till!

//..Heja Hittarp0