Inför Torslanda

RFL rullar på och till helgen är det dags för den sjätte omgången, som också är den sista innan serien vänder. Till syvende sist är det också dags att stampa in i Mariahallen, vår nya hemmaplan, och det ska bli inspirerande värre att ÄNTLIGEN få göra debut under det nya taket.

För motståndet svarar Torslanda IK och laget från Hisingen norr om Göteborg är en ny motståndare på Futsal-himlen för Hittarps IK.

Torslanda har inte haft den bästa av inledningar på detta äventyr och efter fem spelade matcher innehar laget den mindre åtråvärda jumboplaceringen. En inspelad pinne har man lyckats skrapa ihop och det är säkerligen med solid poängaptit som laget reser ner till Skåne och norra Helsingborg.

Vi har inte örnkoll på lagets matcher men kan ändå utröna av statistiken att det uteblivna målskyttet är en starkt bidragande orsak till den oönskade placeringen. Åtta baljor är minst av samtliga lag i serien och att målen är fördelade på åtta olika målskyttar är också information som tydligt påtalar avsaknaden av en notorisk målspruta.

Vi hoppas så klart att trenden fortsätter och att HIK, som haft ett stabilt försvarsspel genom hela säsongen, kan fortsätta göra det svårt för sina motståndare på vår planhalva.

I den senaste matchen lyckades HIK som bekant kvittera med blott 30 sekunder kvar av matchen och den typen av karaktärsdanande mål är viktiga inför fortsättningen av säsongen.

Detta är den andra hemmamatchen för säsongen, den första spelades i Hittarpshallen, och på söndag är det alltså dags för debut i vår nya arena. Avspark 14:00 och naturligtvis hoppas vi att gott om HIK:are sluter upp och stöttar våra futsal-amazoner i deras jakt på nya trepoängare.