Inför Valinge-Derome

I morgon lördag sparkar våra damer igång den åttonde serieomgången. Denna gång vankas det bortamatch då HIK reser till Dersbovallen för match mot Valinge-Derome. Avspark 14:00.

Det är en match av betydelse då lagen står på samma antal poäng inför matchen. HIK har dock lite sämre målskillnad men vid seger tar man ett efterlängtat skutt upp i tabellen.

Valinge-Derome kommer från förlust borta mot Västra Karup. Hemmalaget vann med 4-1 och tog därmed sina första poäng för säsongen. I anfallsväg är det Ebba Lundberg som varit mest framstående hittills med fyra gjorda mål. En tredjedel av lagets totala målskörd.

För HIK:s del handlar det om att försöka återvända till vinnarspåret efter ett par tyngre veckor. Målsättningen är naturligtvis att avancera i tabellen, som fortfarande är väldigt jämn, och därmed få lite luft ner till det absoluta bottenskiktet.

Vi hoppas att laget kan starta den resan redan i morgon och vi önskar våra damer stort lycka till.

Sandra Wuopio inför matchen

En viktig match mot ett lag som just nu har samma antal inspelade poäng som vi. Vi förväntar oss en tuff match mot ett bra motstånd som har blandat och gett resultatmässigt men som har gått väldigt bra på deras hemmaplan.

Dessutom vann dom mot Eskilsminne FF på bortaplan och förlorade med bara 1-0 mot serieledarna Helsingborgs IF. Det visar på ett starkt lag!

Själva kommer vi till matchen med en bra känsla efter en bra andra halvlek mot Qviding FIF. Vi har analyserat matchen och pratat igenom situationerna som uppstår vid deras mål. Vi tar med oss det och ser det som tillfällen för utbildning och utveckling. Dessutom ser vi på matchanalysen att vi fortsätter att skapa målchanser offensivt – vilket är enormt positivt!

Tyvärr så saknar vi en del spelare till morgondagens match vilket betyder att vi vill se ett stort kollektivt ansvar och hårt arbete där vi sätter våra grunder i försvarsspelet utifrån arbetssätt och principer. Vi tror att det är nyckeln till att fortsätta skapa offensiva chanser som förhoppningsvis också resulterar i mål framåt!

Som sig bör, ger också frånvaron av spelare möjlighet till spelare från vårt Dam U att få värdefull erfarenhet från seniormatcher i en bra serie – helt i linje med föreningens vision!"