Inför vårbokslutet - Fotboll S

Tiden snurrar förbi i rask takt och redan i morgon är det dags att sätta punkt för seniorernas vårsäsong. Den första halvan har inte varit fri från friktioner, resultatmässigt hade vi självfallet hoppats på ytterligare några segrar. Att påstå annat vore lögn. Men det finns också en hel del ljusglimtar och förhoppningsvis kan både dam- och herrlaget avsluta med varsin seger och sedan gå på semester. 

Damerna gör sin sista match på bortaplan, i Lörby mot Lörby IF. Matchens betydelse är stor då Lörby är placerade på fel sida nedflyttningsstrecket, två poäng efter Hittarps IK. Vid seger skulle marginalen öka till fem poäng och det hade ju varit alldeles underbart. Då halva säsongen redan avverkats har lagen redan ställts mot varandra en gång under våren, i premiären. Den matchen slutade med HIK-seger, 2-1 efter två mål av Isabelle Angel. 

Lörby har därefter, liksom Hittarp, förlorat mer än vunnit och tillhör därmed bottenskiktet tillsammans med en handfull andra lag. Liksom övriga lag är det målskyttet som inte riktigt stämt, men Maja Lundgrens fem mål på tolv matcher är klart godkänt. Senast förlorade laget borta mot Hammenhög i en match där ingen förväntade sig annat än förlust med motståndets beskaffenhet i åtanke. 

För HIK:s del förlorade laget också den senaste matchen, med klara 0-3. Detta trots en klart godkänd prestation. Förhoppningsvis kan man omsätta spelet till fler mål med start redan i morgon. Avspark 13:00!

Även herrarna avslutar som sagt i morgon. Hemma på Laröds IP mot premiärmotståndaren, Onsala BK. En match HIK, efter solitt försvarsspel, gick vinnande ur med 2-1. Därefter har Onsala uppträtt stabilt värre, inte minst med tanke på att laget är nykomling inför säsongen, och innehar i nuläget tabellens femteplacering, sex poäng före Hittarps IK.

Ska HIK gripa det sista halmstrået och åtminstone flåsa över topplag lite i nacken så måste tre poäng bärgas i morgon. Kan laget uppnå samma spelmässiga höjder som i Cupen mot Eskils, och samtidigt ta tillvara på målchanserna, så ser segerprognosen ändå ljus ut. Vi hoppas på det bästa och hälsar publik och gäster varmt välkomna till Laröds IP!

Avspark 16:00 i morgon. Den sena avsparkstiden beror på att Svenska Spel krävt det!

//..Heja Hittarp