Inspoträningar med HIK

I höst har Hittarps IK inlett så kallade inspirationsträningar för tjejer som önskar addera ytterligare tillfällen utöver den ordinarie träningen. Vi är i nuläget 25 spelare anmälda i olika grupper och träningspassen syftar till att inspirera de tjejer som har färdigheter och ambitioner med sin fotboll samt som söker den extra utmaningen just nu för att utvecklas ytterligare, utöver sina pass med laget.

Vi vill erbjuda en miljö med fokus på den individuella utvecklingen som ett komplement till den kollektiva som bedrivs i stor utsträckning i det egna laget. Detta är alltså inte en ersättning för lagträningarna utan ett komplement.

Vi startar i 10 veckor med denna grupp som nu är i gång och sedan utvärderar vi verksamheten innan vi drar igång igen efter höstlovet. Då med möjlighet för nya spelare att få testa på konceptet. Urvalet gör vi bland spelare som har bra träningsnärvaro, den egna drivkraften samt färdigheter för att tillgodogöra sig ett extrapass i veckan.

Anledningen till att vi begränsar antalet är för att vi just nu är två ledare, Sandra Wuopio och Therese från F11, som kommer att hålla i träningarna och för att säkerställa en god kvalitet med möjlighet till mycket individuell feedback, så behöver vi inleda i mindre skala.

Träningarna äger rum på fredagar 16:00-17.30. De tillfällen det finns möjlighet så är vi på A-plan för att motivera tjejerna ytterligare och för att dom ska få känna på hur det är att spela på vår fina hemmaplan.