Klubbchef till Hittarps IK

Hittarps IK är en av södra Sveriges största idrottsföreningar med drygt 1,350 medlemmar inom fotboll och gymnastik. Hittarps IK ska vara mer än en klubb. Vi tror inte på mål och tabeller, vi tror på signaler och symboler. I vårt arbete är det viktigare att fostra människor än idrottsstjärnor. Vi arbetar därför med alla åldersgrupper inom föreningen, såväl på som utanför fotbollsplanen och gymnastikhallen, genom en mängd olika aktiviteter och initiativ. Vår verksamhet genomsyras av vår värdegrund Så många som möjligt, så länge som möjligt samt våra ledord Kul, Kamratskap, Kvalitet

Det här erbjuder vi
I rollen som Klubbchef har du ett helhetsansvar för föreningens operativa och strategiska arbete. Som ansvarig har du många olika kontaktytor både internt och externt. Internt med våra viktiga ideella ledare, medlemmar och föräldrar. Samtidigt är du föreningens ansikte utåt gentemot samarbetspartners, kommun, förbund och övriga intressenter.

Du ansvarar för att leda och fördela arbetet för våra fem medarbetare på Sportkontoret och de huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att leda, planera, organisera, styra och följa upp verksamheten. Förutom fokus på ledarskap är tjänsten starkt marknadsinriktad. Rollen rapporterar till föreningens styrelse.

Du kommer att lägga ett stort fokus på föreningens etablerade affärsnätverk och dess partners genom att utveckla samarbeten och arbeta aktivt för att fler skall få möjligheten att bli delaktiga och att partners upplever ett starkt mervärde av att delta.

Klubbchefens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Leda föreningen mot uppsatta mål och övergripande strategi för hela verksamheten.
  • Bearbeta och utveckla affärsnätverket
  • Finna nya potentiella partners för samarbeten
  • Ekonomiskt ansvarig för verksamheten
  • Tillsammans med Sportchef utveckla den sportsliga verksamheten
  • Ansvarig för Sportkontoret och dess funktioner
  • Arbete med föreningens ideella ledare
  • Vara en representant för föreningen

Då det finns många olika intressenter i och runt verksamheten, ställs det krav på närvaro och tillgänglighet där anpassningsbarhet och flexibilitet är nyckelord. För rollen krävs det att du har en god självkänsla som visar sig genom en trygg och förtroendeingivande framtoning även i pressade situationer. Rätt person för denna roll har ett tydligt ledarskap samt en god förmåga att stödja och inspirera andra i deras utveckling. I rollen ingår det även att hantera en del jobbiga samtal och konflikter.

För att trivas i rollen tror vi att du:

• Drivs av utmaningen och gillar idrott och föreningsliv i kombination med näringsliv.
  • Ha en god problemlösningsförmåga och ett analytiskt sinne för att möjliggöra prioriteringar och helhetsförståelse.
  • Ha modet att utmana nuläget, värdera möjligheter och driva projekt framåt
  • Vara en stark kulturbärare som älskar det sociala mötet med såväl medlemmar och ledare som samarbetspartners
  • Skapa en service som upplevs högkvalitativ och bekymmersfri för alla som kommer i kontakt med Hittarps IK och Laröds IP

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Ansökan redan idag, dock senast 31 maj genom att maila in din ansökan till styrelseordförande Jörgen Olsson, jorgen@hittarp.nu. Tjänsten kan komma at tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Övriga frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen hänvisas också till Jörgen, jorgen@hittarp.nu.