Kryss i våravslutningen

HIK Herr avslutade vårsäsongen i helgen genom att spela 1-1 borta mot IS Halmia. På Örjans Vall tog gästerna ledningen, Tim Amilon Persson var sist på bollen, och såg länge ut att gå mot en ny skön trepoängare.

Halmia ville dock annorlunda och med sju minuter kvar av ordinarie speltid kom också kvitteringen. Så klart surt men samtidigt har herrarna gjort en alldeles enastående vårsäsong. Fem segrar och ett kryss är inget annat än imponerande och att laget går på uppehåll som serieledare är sannerligen välförtjänt.

Laget från norra Helsingborg inledde matchen på ett övertygande vis. Efter tio minuter utnyttjade HIK ett försvarsmisstag och en friställd Tim Amilon Persson gjorde inget misstag på det efterföljande avslutet.

Strax därefter fick HIK ett gyllene tillfälle att utöka ledningen, men denna gång gick avslutet dessvärre över ribban.

Halmia är den klart spelskickligaste motståndaren vi mätt krafterna mot under våren. Laget lyckades också vaska fram en rad målmöjligheter men HIK:s solida försvarsspel höll hallänningarna i schack.

Hittarps IK:s 1-0-ledning höll sig halvleken ut.

I den andra fick gästerna ånyo ett finfint tillfälle att spä på sin uddamålsledning, men även denna gång lyckades man inte förvalta möjligheten.

Därefter tog hemmalaget över tillställning alltmer och laget tryckte på för en kvittering. HIK stack samtidigt emellan och gav sig själva chansen att punktera matchen. Med tio minuter kvar att spela skulle Halmia ändå lyckas få hål på HIK-försvaret. Efter en inkastsvariant som helt ställde gästerna friställdes en halmian, som inte gjorde något misstag på det efterföljande avslutet.

HIK var närmast att återta ledningen efter utjämningen men inget av lagen lyckades få dit en avgörande boll och matchen slutade således ett lika. Ett resultat som får anses vara rättvist sett till matchbilden.

Resultatet innebär att Hittarps IK nu går på uppehåll som serieledare. Laget firar nu semester och är tillbaka med full kraft den sjunde augusti. Då möter laget Waggeryd på bortaplan.

Vi tackar laget för underhållningen under våren, önskar dem en härlig ledighet och ser med stor tillförsikt fram emot resten av säsongen därefter.