Kryss mot IFK

Under söndagen reste damerna mot Göteborg för match mot storsatsande IFK Göteborg Futsal. En klassisk förening som tydligt förkunnat att målsättningen med säsongen är att vinna gruppen och sedan ta sig långt i det följande slutspelet. 

Dock finns det gott om lag med liknande ambitioner i år och det står klart att en handfull lag har kapacitet att vinna serien i år. IFK:s stora rival, GAIS ligger för tillfället i täten och strax där bakom lurar, utöver IFK, också Hittarps IK och Borås AIK. 

Rent matchmässigt har HIK haft tuffast tänkbara inledning på säsongen med nästan uteslutande bortamatcher mot toppmotstånd, och under söndagen var det alltså dags igen. 

Denna gång fick gästerna däremot en riktig drömstart på matchen och redan efter två minuter skulle HIK, genom Julia Jonasson, ta ledningen. Ett skakat hemmalag skulle dock få fason på sitt spel och de klassiska blåtvitränderna skulle också utjämna resultatet. Då stod det sju minuter på matchuret. 

En jämn batalj stod sig 1-1 halvleken ut. I den avslutande akten var det hemmalaget som skulle starta bäst och fem minuter in i halvleken tog laget också ledningen. 

HIK vägrade dock ge upp, moralen i laget är imponerande stark denna säsong, och med den uppoffrande attityden kom också till syvende sist utdelningen. I matchens slutskede skulle Julia Jonasson nämligen åter visa framfötterna och hennes andra mål i matchen betydde att Hittarps IK kunde resa hem till norra Helsingborg med en ny viktig pinne i bagaget. 

Detta var den sista bortamatchen på ett bra tag och framöver väntar fyra raka omgångar hemma i Helsingborg. Den första uppgiften är också den sista innan serien vänder och för HIK innebär detta att Torslanda kommer på besök. 

Laget innehar för närvarande jumboplaceringen och efter fem spelade omgångar står man fortfarande utan segrar. En poäng har Torslanda åtminstone lyckats skrapa ihop och på söndag är det av yppersta vikt att inte underskatta motståndet. Istället är fokus på att prestera en noggrann insats där Torslanda aldrig får ges initiativet. 

Mer om matchen kan ni läsa på hemsidan senare i veckan.

//..Heja Hittarp