Lagkaptenen och skyttedrottningen stannar

Två viktiga bitar för Damlaget har fallit på plats då både Maja, vår kapten och Nicoline, vår främsta målgörare har meddelat att de fortsätter i HIK Dam över säsongen 2023.

Vi passade på att fråga spelarna om föregående säsong samt den kommande:

1. Vad tar vi med oss från säsongen 2022?

Maja: Från föregående säsong tar vi som lag med oss ett jäkla självförtroende och en så bra stämning i laget. Den vilja vi har visat och det slit vi lagt ner för varandra både på & utanför plan är helt underbar. Men också inställningen om att jobbet vi lägger ner alltid är värt det efteråt. 

Nicci: Något man tydligt kunde se under 2022 säsongen var vår positiva utveckling ju längre säsongen gick, både på planen och utanför planen. Vi hade en fantastisk bra känsla i laget som jag ser fram emot att få fortsätta bygga vidare på till kommande säsong. 

2. Vad ser ni mest fram emot 2023?

Maja: Det jag ser fram emot mest med säsong 2023 är såklart att få spela matcher igen och mäta sig med andra lag. Serierna har ju ändrats så nivån kommer dessutom att bli högre, vilket blir spännande. Det ska också bli så kul att se hur mycket vi kan utvecklas under säsongen. Under 2022 har vi tagit stora kliv både individuellt och som lag och det ska bli riktigt kul att få fortsätta vara en del av den utvecklingen. 

Nicci: Jag ser fram emot att det är en ny serie med nya lag med tanke på serieförändringarna. Det ska bli en rolig utmaning och kul att få ta sig an den tillsammans. Även att få bygga vidare på det spelsystemet och känslan vi hade på planen under höstsäsongen. Sandra har bara varit här ett år och det känns som att första året var fokus på att lägga grunden och nu kan vi fokusera på att förbättra den. 

3. Vad har ni för kloka tankar kring den tuffa försäsongen som redan har utlovats?

Maja: Blicka framåt!! Snart är det april & seriepremiär, och den känslan blir ju sååå mycket härligare när man kan lägga en tuff försäsong bakom sig.

Nicci: MINDSET MINDSET MINDSET! Nu kör vi 👊

Vi tackar för det och önskar både spelarna och laget lycka till med säsongen 2023. Hittarps IK är mycket glada att fortsatt se er på Laröds IP!