Lär känna Matilda, HIK:s nya ekonomiansvarig

Hittarps IK växer på flera plan och det senaste tillskottet på Sportkontoret är Matilda Alqvist som kommer att ansvara för föreningens ekonomi. Matilda började efter årsskiftet och kommer närmast från Länsförsäkringar där hon jobbat backoffice mot privatpersoner på låneavdelningen. Hon är uppväxt ett stenkast från Laröds IP och hemmahörande i Helsingborg där hon idag bor tillsammans med sin sambo Johan och deras 3-årige son Nils.

Matilda är civilekonom och tycker om ordning och reda (det syns på hennes skrivbord!) Till Hittarps IK kommer hon med en härlig energi och hunger att lära sig alla nya system. Vi gjorde en snabbintervju med henne för att lära känna henne lite bättre.

Två veckor på nya jobbet! Hur känns det?

-Det känns väldigt kul och det är ett gott gäng man hamnat med här. Alla verkar ha fokus både jobb och att ha roligt samtidigt, det gillar jag.

Hur hamnade du på HIK?

-Det var en nära vän som tipsade om tjänsten och med tanke på att jag är uppväxt med HIK-snack runt matbordet och med en ekonomiutbildning i ryggen så kändes det som en riktigt rolig utmaning för mig.

Vad är din bästa egenskap som kollega?

-Min bästa egenskap som kollega måste vara att jag nästan alltid är glad och har ett leende på läpparna. Jag brukar även ta med godis till planeringsmötena!

Vad gör du när du inte jobbar?

-Jag spenderar gärna tid med min familj och vänner. Jag är ganska social av mig och älskar att omge mig med nära och kära. Annars tränar jag regelbundet på gymmet, eller städar...

Favoritmat?

-Semlor! Jag älskar verkligen semlor. Finns inget godare.

Vi är glada att ha Matilda på plats och ser fram emot att se henne utvecklas i sin nya roll. Varmt välkommen till HIK!