Mentorskapsträff via zoom

Hittarps IK:s mentorskapsprogram fortsätter, om än i annorlunda form. Med tanke på utspridningen av covid19 har vi satt de fysiska träffarna på paus men med hjälp av digitala verktyg går det att bli inspirerad ändå och detta faktum är vi väldigt tacksamma över. 

Ett lysande exempel på detta är zoom-mötet med den ytterst intressanta tränaren, Renée Slegers. 

Renée har, sin ringa ålder till trots, hunnit med att uppleva massvis av intressanta berättelser inom fotbollen och våra deltagare i programmet lyssnade med stora öron. 

Som fotbollsspelare flyttade Renée till Sverige under 2011 och hon har represenerat både Djurgårdens IF och Linköpings FC. Med LFC var Renée med och vann Allvenskan under 2016. Hon har också hunnit med att spela 55 landskamper med Nederländerna, och bland annat representerat landet i EM-mästerskapet 2013, som av en händelse utspelades i Sverige. 

En svår knäskada under 2013 tvingade henne att lägga av den aktiva fotbollskarriären och Renée sadlade om och satsade fullt ut på karriärer som fotbollstränare. 

Under 2018 vann hon SM-guld med LB07:s U-19-lag och det efterföljande året blev hon huvudtränare för A-laget i Allsvenskan. 

Temat för denna träff var arbetet med att skapa dynamik i stora grupper.   

Ämnen som diskuterades var hur man får uppmärksamhet genom att sprida glädje och energi, hur man arbetar med positiv förstärkning, vikten av att förklara "varför" i alla situtationer samt hur en tränare kan hjälpa sin spelare att vara delaktiga genom att löpande ställa frågor. 

Renée delade också med sig av sina tre viktigaste egenskaper som tränare:

1. Var autentisk - Var dig själv!

2. Bygg starka relationer med dina spelare

3. Var motiverad och ha ett starkt driv för det du gör

Vi tackar Renée för den uppskattade medverkan och hoppas att våra deltgarare i mentorskapsprogrammet drar lärdom av de intressanta berättelserna. 

//..Hittarps IK