Mentorskapsträff via zoom

HIK:s mentorskapsprogram hade sin andra inspirationsträff på Zoom under förra veckan.  Denna gång träffade tjejerna Kristín Hólm Geirsdóttir, fystränare i Kristianstads DFF i Damallsvenskan.

Kristín berättade om sin spännande historia, om riskerna och misstag hon har gjort samt hur dessa har hjälpt henne att växa. Hon diskuterade även vikten hon lägger på utbildning, utforskning och förkovring i syfte att hela tiden förbättra sig.

Vidare berättade hon om sin roll i KDFF och vad det egentligen betyder att vara fystränare på proffsnivå, samt hur man kan planera in fysträning i yngre åldersgrupper.

En viktig punkt som diskuterades var om vikten av att veta varför man är tränare - att ha en tydlig filosofi som reflekterar sig själv och som man kan bygga på.

Hon upprepade vikten av att kunna berätta ”varför” man gör vad man gör, vilket i sin tur hjälper att motivera spelarna.

Hennes ”take away” var att inte slösa bort tid på att tänka att man inte är tillräckligt bra. 

Sträva istället efter nya sätt att lära sig och förbättras, att aldrig ha två år som var likadana, och att våga testa något nytt - om du inte tycker om det eller om det inte funkar, testa något annat!

Vi riktar ett stort tack till Kristín för en givande diskussion. Naturligtvis önskar vi både henne och Kristianstad stort lycka till med säsongen som nu äntligen är igång.

//..Hittarps IK