Nedflyttning för Dam

HIK Dam lyckades inte behålla sin placering ovanför strecket under söndagseftermiddagen. Trots ledning med 3-0, hemma på IP mot Halmstad, skulle man inte orka hålla stången.

Matchen slutade 3-3 och eftersom Hällaryd vann sin match innebar resultatet att Hittarps IK spelar i division 2 den kommande säsongen. Så klart otroligt tungt, inte minst med tanke på att laget hade en tremålsledning en bit in i andra halvlek.

För det började ju så bra. Hittarp tog kommando över matchen och visade verkligen att laget ville fortsätta spela i ettan.

Efter tolv minuter gjorde Maja Ahlm 1-0, fint framspelad av Mell Karlsson. Därefter tog Karlsson, sin vana trogen, över målskyttet. Med knappa 20 utökade hon HIK-ledningen, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I början på andra fick HIK en pangstart, det tog bara några få minuter innan Mell gjorde sitt andra för dagen.

Där och då såg det oförskämt bra ut. Hittarp hade full kontroll uppe på konstgräset och Halmstad hade inte mycket att säga till om.

Sedan skulle fallet komma. I 64 matchminuten lyckades gästerna reducera och därefter följde tio mardrömsminuter. HIK gav bort kommandot och Halmstad skulle göra både 3-2 och 3-3.

Då återstod det 20 minuter kvar av matchen. Ytterligare en scenförändring inträffade då Hittarp nu skiftade om från försvarsspel till furiös anfallsfotboll.

Man lyckades också vaska fram ett antal heta målchanser men om inte ramverket stod i vägen så gjorde målvakten det.

På övertid kom den gyllene målchansen. Ett friläge som målvakten dessvärre lyckades avstyra.

När domaren blåste av matchen stod det 3-3 på resultattavlan efter en helt otroligt dramatisk eftermiddag uppe på IP. Tyvärr lyckades HIK inte få in den avgörande bollen och laget tvingas därmed börja om i division 2 den kommande säsongen.

Det var många ledsna spelare efter matchen, vilket är fullt naturligt. Vi grämer oss ett tag till men sedan mobiliserar vi om inför 2022. HIK ska studsa tillbaka.