Nyförvärv Dam (uppdaterad)

HIK:s damlag säkrade kontraktet i sista omgången och spelar därmed alltså fortsatt i division 1. Två månader har gått sedan säsongen avslutades och bakom kulisserna pågår ett omfattande arbete med att sätta en konkurrenskraftig trupp som ska fortsätta på den inslagna vägen.

Vi är därför nu väldigt glada över att kunna presentera fem nya spelare som bestämt sig för spel i Hittarps IK anno 2019. Tre är hämtade från IK Wormo och lämnar därmed Exercisfältet till förmån för Laröds IP medan två ansluter från de egna leden.

Från U:19-laget förstärker de lovande talangerna, Disa Olausson och Ella Sandberg. Två ambitiösa spelare med framtiden för sig och att fortsätta öppna dörren till seniorernas omklädningsrum för spelare från våra egna led är en del av klubbens filosofi. Ett helt koppel spelare tog sig upp inför årets säsong och samtliga åtog sig den digra uppgiften på ett väldigt imponerande vis. 

Deras framfart har verkligen banat vägen och sänt viktiga signaler om att våra egna tjejer verkligen kan hävda sig på nivån med dedikation och engagemang. Nu är det dags för Disa och Ella att föra arvet vidare och att följa dessa två ska bli väldigt intressant.  

Disa kommer bära nummer 14 och Ella nummer 12

Från IK Wormo hälsas Johanna Liljeblad (mittback), Amanda Strandh (mittfältare) och Sara Hansson (anfallare) välkomna till vår kamratklubb på norr. I och med denna trios intåg förstärks samtliga lagdelar. 

IK Wormo svarade för en solid insats i årets division två-serie och landade in på en sjätteplacering. Framåt handlade nästan allt om Sara Hansson och hennes 18 målnoteringar är minst sagt imponerande, speciellt med tanke på att tvåan i den interna skytteligan (Amanda Strandh) registrerades för tre pytsar. En utpräglad målskytt som kommer göra HIK:s anfallsspel än mer slagkraftigt. 

Filippa Saiyawong (som vi återkommer till senare i veckan) drabbades som bekant av en olycklig skada i höstas och att ersätta henne har varit högt upp på prioriteringslistan. Vi är därför väldigt belåtna med att Johanna Liljeblad ansluter och förhoppningsvis kan vi nu bocka av den punkten på listan. 

På mittfältet kommer Amanda Strandh bli en konstruktiv injektion vilket är en grundförutsättning om HIK:s spel ska fortsätta utvecklas även den kommande säsongen. Att hela tiden bli bättre är en viktig ledstjärna och med Strand i truppen ljusnar möjligheterna med att etablera ett större bollinnehav.

Liljeblad kommer bära nummer 22, Strandh nummer 11 och Hansson nummer 9.

Vi önskar spelarna stort lycka till i Hittarps IK!