Ömsom vin ömsom vatten - HIK S

Våra seniorlag presterade ömsom vin ömsom vatten denna helg. Herrarna lyckades tyvärr inte brotta ner Husqvarna på bortaplan medan våra damer bortaslog Fortuna med 1-0 efter ett sent avgörande.

Vi inleder med herrarnas omgång som spelades under fredagskvällen. Inför matchen varnade vi för HFF:s kompakta försvarsspel och denna farhåga visade sig stämma. HIK:s offensiv, som skördat stora framgångar tidigare under säsongen, lyckades inte trä igenom och Husqvarna säkrade därmed en ny hållen nolla.

Herrarna höll stången i första halvlek och var nära att ta ledningen redan efter några minuter. Hemmalagets målvakt svarade dock för en svettig räddning.

Efter paus skulle Husqvarna ta ledningen efter en dråplig situation där det rådde oenighet i domarteamet. Huvuddomaren valde dock att döma mål och beslutet gjorde att hemmalaget fick luft under vingarna.

Laget lyckades få in ytterligare en boll och resultatet innebar att HIK tvingades resa hem till Skåne utan poäng. Däremot svarade man för en klart godkänd insats som är värd att bygga vidare på.

Under lördagen gick det däremot desto bättre för Hittarps IK. Våra damer reste söderöver, till Rydebäck för att försöka bemästra Fortuna FF.

Ett toppjagande HIK jagade på utan att få utdelning mot ett försvarsstarkt Fortuna och det såg länge ut som att matchen skulle sluta mållös.

I matchens absoluta slutskede skulle dock utdelningen komma, genom Emma Björklund, som därmed säkrade lagets tredje raka seger. Härliga glädjescener utspelades och poängen innebär att man behåller marginalen ner till fjärdeplacerade Västra Karup.

Att behålla tredjeplatsen är mycket viktigt nu när serierna ska göras om och med två omgångar kvar att spela ser det ljust ut.

Härnäst väntar Ängelholms FF hemma på Laröds IP. Matchen spelas på lördag med avsparkstid 12:00.

För herrarna väntar ny bortamatch som även den spelas på lördag. Laget reser till Hedevi för match mot Ullareds IK. Avspark 13:30.

Mer om matcherna senare i veckan.