Omvärlden

En gastkramande helg har nu passerat och Sverige har krönts med en ny svensk mästare på herrsidan i fotboll. Numera är det Djurgårdens IF som kan titulera sig bäst i Sverige, efter stor dramatik, och vi gratulerar Stockholmslaget till denna väldiga bedrift. Vår lokala kompis Helsingborgs IF slutade på en tiondeplats och uppnådde därmed det inför säsongen uppsatta målet.

Sedan tidigare stod det klart att FC Rosengård vann det damallsvenska guldet, och nu gjorde alltså DIF Malmö-laget sällskap på herrsidan.

Under söndagen avgjordes Superettan och Varbergs GIF gjorde då redan klara Mjällby sällskap till landets högsta serie. Varbergs tränare, Joakim Persson har lite HIK-bakgrund och vi riktar således ett stort grattis till honom och laget för den enastående prestationen.

Apropå HIK-bakgrund så lyckades Landskrona BoIS, med Max Mölder, Viktor Wihlstrand, Sumar Almadjed och Calle Lindell i laget, knipa kvalplatsen till Superettan. Östers IF väntar i ett dubbelmöte och vi önskar dem stort lycka till.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort grattis till vår utflugne HIK:are, Alexander Achinioti Jönsson som blev kanadensisk mästare med sitt Forge FC i helgen. Hans Forge FC från stålstaden Hamilton besegrade Calgary-baserade Cavalry FC i ett dubbelmöte. Bägge matcherna slutade 1-0 till Forge och ”AJ” har varit en nyckelspelare för laget både i slutspelet och under ordinarie säsong.

Då detta var det första kanadensiska mästerskapet, serien startade i våras, så är AJ och Forge landets första mästare. En historisk milstolpe med andra ord som för alltid kommer leva med i historieböckerna.

Isabel Aguilar, HIK:s fixstjärna i futsalen, spelade dubbla landskamper mot Ryssland i Alingsås under helgen. Dessvärre visade sig björnen i öst vara lite vassare och gick vinnande ur bägge matcherna med klara segersiffror. Oavsett resultat fick Isa nya landskamper på meritlistan och förhoppningsvis kan hon ta med sig kunskapen och inspirationen in i seriespelet, som återupptas på söndag borta mot Borås AIK.