Seger - Dam

Damerna avslutade säsongen med att genomföra en av årets allra bästa insatser. Borta mot Nättraby GoIF visade laget ingen pardon och visade sitt motstånd att man hör hemma högre upp i tabellen. 

HIK tryckte ner gasen i botten omgående och med sitt höga presspel gjorde man det tufft för hemmalaget. Ett presspel som skulle visa sig vara fruktbart då HIK:s ledningsmål var en direkt konsekvens av bollerövring högt upp på Nättrabys planhalva. 

Sara Hansson vann bollen som hamnade hos en fristående Mell Karlsson. Mell är kliniskt i sådana lägen och hade inga bekymmer med att borra ner avslutet i närheten av målvaktens främre stolpe. 

HIK fortsatte att diktera efter ledningsmålet och skulle utöka ledningen ytterligare två gånger innan domaren blåste av för halvtidsvila. 2-0-målet kom från Mell Karlsson, efter en vacker frispelning av Maja Ahlm. 

Med bara två minuter kvar av första halvlek skulle Mell Karlsson ge tillbaka till sin anfallskollega, Sara Hansson. Mell slog ett väl avvägt inlägg som Sara lirkade in med ackuratess. 

3-0 till HIK i halvlek och matchen avgjord. 

Gästerna från norra Helsingborg skulle fortsätta ösa på men dessvärre verkade effektiviteten ha stannat kvar i omklädningsrummet i pausen. 

Istället skulle Nättraby frisera siffrorna en aning i slutet av matchen. 

Säsongens sista match slutade 3-1 till HIK, som därmed fick en fin och välförtjänt avslutning på denna serie. 

Segern innebar också att damerna klättrade upp på en fin sjätteplats i tabellen. En placering man ska vara väldigt nöjd med. 

Nu börjar arbetet med att fortsätta ta kliv i rätt riktning. Vi vill också passa på att gratulera seriesegrarna Borgeby som välförtjänt slutade etta i tabellen.

//..Hittarps IK