Seger i avslutningen

Våra herrar fick den fina avslutning de förtjänade – seger i derbyt mot Råå och därmed säkrades den tionde raka segern.

Ett värdigt avslut på en hela enastående säsong och vi kan mest bara tacka för underhållningen.

Serieavslutningen slutade 3-1 till hemmalaget och målen gjordes av Oliver Åkerman, Cim Nilsson och Teddy Bermudez.

HIK fick också en pangstart och redan efter åtta minuter stod det 1-0 på resultattavlan. Hela seriens skyttekung, Oliver Åkerman, höll sig framme och gav därmed Hittarp ledningen.

Därefter gick det däremot grus i maskineriet och HIK kom inte alls upp i samma standard som vi vant oss vid. Råå tilläts att ta över och efter 20 minuter spelade kom också kvitteringen.

Det skulle dock inte dröja mer än några minuter innan hemmalaget, genom Cim Nilsson, återtog ledningen och denna gång höll man den hela fram till slutsignalen.

Råå trummade förvisso på under den första halvleken men Hittarp höll stången. I andra var det HIK som kontrollerade tillställningen och när Teddy Bermudez, i minut 65, utökade ledningen stod det klart att Hittarp skulle vinna även denna match.

Det gjordes inga fler mål denna säsong, matchen slutade som bekant 3-1 och de bägge HBG-lagen går nu åt skilda håll. Råå startar om i fyran och HIK tar klivet upp i division 2. Vi hoppas att de ljusblå studsar tillbaka omgående.

Hittarps IK kan se tillbaka på en succékantad säsong.

Laget vinner serien med hela nio poäng vilket är helt makalöst. Dessutom gjorde man flest mål av lagen i serien, 73 baljor, och släppt dessutom in klart minst, 14.

Vi kan således konstatera att våra herrar är en oerhört värdig seriesegrare och vi ser med tillförsikt fram emot den kommande säsongen.

Vi vill också gratulera Oliver Åkerman som vann skytteligan. 22 mål på 20 spelade matcher är finfina siffror.

Lagets försäsong inleds alldeles strax och vi ämnar uppdatera med information kring både nyförvärv och spelarförluster.