Seger i hemmapremiären

Damerna har inlett säsongen övertygande och i lördagens hemmapremiär kom årets första trepoängare. Åhus IF reste till norra Helsingborg men kammade noll. Matchen slutade 1-0 och redan i den tolfte minuten gjorde Isabelle Angel matchens enda mål.

Hemmalaget startade klart bäst och tog initiativet per omgående. Med bra djupledsspel och snabba instick gjorde man det svårt för gästerna. Därför var målet också rätt logiskt.

Därefter avtog övertaget en aning, kanske var det hettan som spelare in, och spelet jämnade ut sig. HIK hade fortsatt bra kontroll och Åhus lyckades inte luckra upp det kompakta försvaret. En solid genomförd första halvlek.

I början på andra hade HIK två gyllene möjligheter att spä på sin ledning. Bägge gångerna var det Mell Karlsson som hittade in till Sara Hansson i bra position inne i straffområdet. Dessvärre lyckades hon inte få träff på bollen vid något av tillfällena och lägena rann därmed ut i sanden. Osis.

I övrigt fortsatte HIK att uppträda behärskat och Åhus, som normalt sett är väldigt målglada, hade förtvivlat svårt att vaska fram målchanser. Närmast var Sofie Andersson vars frispark träffade ribban.

Matchen slutade 1-0 och Hittarp tog därmed säsongens första sköna trepoängare. Med krysset i premiären har laget fått en riktigt bra inledning. Detta var också sista matchen innan det nya uppehållet och att fira lite sommar med fyra poäng i ryggen känns alldeles fantastiskt.

Nästa match spelas den 8 augusti då laget reser till Hammenhög. Först ska en liten semester avverkas och vi önskar våra damer och dess supportrar en riktigt skön sommar.

//..Hittarps IK