Seger i premiären

Hittarps IK fick bästa tänkbara start på säsongen under fredagskvällen. Hemma på ett solkysst Laröds IP, inför fotbollstörstande publik, besegrades lokalkollegan Högaborgs BK med 1-0.

Teddy Bermudez gjorde matchens enda mål i första halvlek och blev därmed stor matchhjälte i premiären. Det var dock laginsatsen som banade vägen för segern och Erik Edman var säkerligen mycket belåten med sina spelare denna ljuvliga sommarkväll.

Matchen som sådan var jämn i sin framtoning. Bägge lagen led av faktumet att det varit brist på matcher de senaste månaderna men försökte ändå bedriva sin specifika fotboll.

Hemmalaget gjorde det dock svårt för Högaborg. Det kollektiva försvarsspelet satt som en smäck, vilket var lite överraskande med tanke på att man inte haft möjlighet att repetera i matchkontext.

I mitten på första halvlek kom också avgörandet. Teddy Bermudez vann boll en bit in på Högaborgs planhalva. Därefter släppte han den till djupledslöpande Oliver Åkerman som sprang på och sedan smekte bollen tillbaka, lite snett bakåt, till den helt fristående Teddy Bermudez. Anfallaren gjorde inget misstag på det efterföljande avslutet och gav därmed sitt Hittarps IK ledningen.

Ett vackert kombinationsanfall och ledningsmålet var allt annat än orättvist. Det stod sig också halvleken ut.

Andra halvlek förblev mållös. Högaborg försökte bryta igenom men den ramstarka defensiven satte stopp för intentionerna. Detta var en kväll som skulle sluta i dur för Hittarps IK och Högaborg, som satt ihop ett profilstarkt lag för nivån, tvingades lämna norra Helsingborg med noll poäng.

En optimal inledning för HIK som nu mobiliserar om inför nästa uppgift. Matcherna duggar nämligen tätt och redan på torsdag är det dags igen. Denna gång väntar ny match hemma på IP och vi gästas denna gång av Laholms FK. Ytterligare en motståndare vi stiftat bekantskap med många gånger de senaste säsongerna.

Avspark 19:00 men mer om den matchen senare i veckan.