Seger i seriefinalen

Herrarna tog en otroligt meriterande seger i seriefinalen mot IS Halmia. Hemma på IP vann HIK med 2-1 efter mål av Robin Wendin Thomasson och Oliver Åkerman.

Efter en jämn men händelsefattig första halvlek tände matchen verkligen till under de avslutande 45.

I matchminut 63 inträffade den situation som skulle få fart på matchen ordentligt. En tilltrasslad situation inträffade efter hörna och bollen hamnade hos Oliver Åkerman i öppet läge. Anfallaren sköt från nära håll och en IS Halmia-spelare räddade med hjälp av armen.

Domaren valde att blåsa straff men också visa ut halmianen. Åkerman missade dock den efterföljande straffen men med en man mer kunde HIK förlägga stora delar av spelet på gästernas planhalva.

Utdelningen skulle heller inte låta vänta på sig. Med kvarten kvar att spela fick HIK ett fint frisparksläge, strax utanför straffområdet. Robin Wendin Thomasson fick på en riktig pärla och borrade upp bollen i bortre krysset. Väldigt vackert.

Bara minuter senare skulle Oliver Åkerman revanschera sig och det såg då ut som att HIK skulle gå en behaglig resa mot slutsignalen tillmötes.

Med fem minuter kvar av matchen skulle Halmia dock få med sig en onödig reducering men närmare än så kom inte gästerna.

2-1 till HIK som därmed tog säsongens kanske viktigaste seger. Eftersom även Laholm förlorade sin match har Hittarp nu skaffat sig ett rejält glapp ner till övriga lag. Fem poäng ner till tvåorna från Halland.

Dock återstår det fortfarande många matcher och redan i nästa omgång väntar en riktigt tuff uppgift. På fredag spelas det nämligen nytt derby, denna gång på klassiska Harlyckan mot Högaborgs BK. Avspark 19:00 och om den matchen kan man så klart läsa på hemsidan senare i veckan.