Seger mot Herrestad

Att gå vinnande ur matcher där man på förhand anses vara storfavorit är alltid förenat med viss press, och att ta sig igenom sådana omgångar kräver rätt mental inställning. 

Herrestad är ett lag som åkt på några rejäla kyssar under säsongen och inför matchen tvingades laget utstå en brakförlust då Borås besegrade laget med 20-1. Att förlora med sådana siffror är ingen rolig upplevelse och det framgick tydligt att Herrestad hade fokus på sitt försvarsspel under den första halvleken. 

Den slutade nämligen 0-0 och trots att gästande Hittarps tryckte på för ett ledningssmål så lyckades man inte få hål på sin motståndare.

Desto bättre gick det i akt två och efter att Isabel Aguilar gett HIK ledningen rann det på i behaglig takt därefter. Aguilar spädde på ledningen och därefter noterades även Julia Johansson och Hanna Jensen för varsin pyts. 

Matchen slutade således 4-0 till Hittarp som kunde resa hem med en rättvis trepoängare i bagaget. Skönt att studsa tillbaka efter den tunga förlusten hemma mot GAIS senast.  

Segern innebär att HIK närmar sig Borås, som innehar tredjeplatsen, och med två omgångar kvar att spela är det just denna placering som får vara den stora moroten under resterande matcher. 

Härnäst väntar dock en riktigt rolig utmaning och för sista gången denna säsong vankas det match hemma i Mariahallen. För motståndet svarar IFK Göteborg. Göteborgskamraterna är förnärvarande tvåa i tabellen men har häng på serieledande GAIS. För att kunna ta över förstaplatsen krävs dock seger mot HIK samtidigt som GAIS förlorar i sin match mot Herrestad. 

En spännande avslutning och för HIK:s del är sikte inställt på att avsluta med två segrar. Mot IFK spelar vi på söndag, avspark 14:00, och om den matchen kan ni självfallet läsa på hemsidan senare i veckan.

//..Heja Hittarp