Seger mot Laholm - Dam

Damerna svarade för en ny stark prestation i helgen, hemma på Laröds IP mot Laholms FK. Matchen slutade 4-2 till HIK som bjöd på ny målfest och, vilket är det viktigaste, kammade hem tre nya sköna poäng.

Den första halvleken var en rätt jämn historia präglad av kamp och kämpaglöd. HIK skulle dock visa sig vara betydligt effektivare så fort tillfälle gavs.

I den 22:a matchminuten gjorde HIK 1-0, från straffpunkten genom Sara Hansson. Avslutet var otagbart för målvakten.

I den 41:e matchminuten spädde Mell Karlsson på ledningen. Fri mot målvakten lobbade hon läckert, och iskallt, bollen över den siste utposten och vidare i mål. Ett avslut värdigt en skyttedrottning.

Den första halvleken slutade 2-0 till hemmalaget. I akt två lade damerna i ytterligare en växel och spelade stundtals ut sin motståndare. När Kayla Thomas tryckte in 3-0, efter ett vackert inlägg av Lotten Crafoord-Larsen, var matchen avgjord. Kayla gjorde HIK:s mål i cupmatchen mot Eskilsminne och fortsätter därmed sin fina målform.

Laholm skulle förvisso reducera några minuter senare men detta fick inte HIK att känna nervositet. Tvärtom.

I den 82:a matchminuten skulle Sara Hansson göra sitt andra mål för matchen. Hon slet sig loss från sin försvarare, noterade att målvakten hamnat på halvdistans, och avlossade bössan en bra bit utanför straffområdet. Bollen seglade vackert över målvakten och vidare in i mål. Sara är glödhet och har nu gjort fem mål på de två senaste seriematcherna.

Laholm skulle göra ytterligare ett mål, ett fint distansskott som borrade sig upp i bortre krysset. Matchen slutade 4-2 till Hittarps IK som därmed tog ett nytt kliv upp i tabellen. Numera innehar laget femteplatsen i tabellen och är på god väg att etablera sig på den övre halvan.

De två kommande matcherna är riktigt tuffa då serietvåan och serieettan väntar. Först ska laget resa till Vångavallen i Trelleborg för match mot TFF. Den spelas på torsdag, avspark 19:30. Helgen därpå är det tabellettan, Borgeby FK som kommer till Laröds IP. Två rejäla utmaningar vilka vi omfamnar med eftertryck.

Om TFF-matchen kan ni läsa på hemsidan senare i veckan.