Seger mot Vejby

Våra herrar, som redan är klara seriesegrare, fortsätter att manifestera varför laget säkrat platsen som tabelletta med omgångar kvar att spela.

I helgen kom den nionde (!!!!!) raka segern i tuffa bortamötet mot Vejby IF. HIK vann med 2-1 efter mål av Cim Nilsson och Tim Persson.

Detta var en av de tuffare matcherna på säsongen, det erkänner vi gladeligen, och det var först på övertid som det avgörande målet skulle komma.

Efter en mållös första halvlek, som HIK styrde, skulle gästerna ta ledningen efter paus. I matchminut 58, genom Cim Nilsson. Då såg det ut som att Hittarp hade bra kontroll på matchen.

Med fem minuter kvar att spela skulle hemmalaget ändå få till en kvittering. På frispark.

Därefter valde båda lagen, som inte hade något att spela för, att gå för ett segermål. Först hade Vejby ett bra läge, men stolpen stod i vägen. Strax därpå lyckades HIK få till en perfekt genomförd omställning som också skulle resultera i mål. Tim Persson var sist på bollen och gav därmed sitt Hittarps IK segern.

Att avgöra på övertid är alltid en skön känsla, oavsett betydelse på matchen, och vi gläds åt att laget fortsätter leverera trots att seriesegern redan är i hamn.

Kvar återstår endast en match, hemma på IP mot Råå IF. Matchen spelas på lördag, avspark 14:00.