Serierna fastställda - Fotboll S

HIK:s två seniorlag har nu presenterats för nästa års serier och mycket talar för att Laröds IP förses med en hel del av underhållningsvärde under 2020.

Våra damer fortsätter i division 1 medan herrarna som bekant börjar om i trean.

För damernas vidkommande väntar en hel del nya bekantskaper och det är alltid inspirerande att mäta krafterna mot oupptäckt motstånd. Naturligtvis återkommer en del från årets serie och likt denna säsong är det Eskilsminne som också representerar Helsingborg tillsammans med Hittarps IK.

Fem nya lag gör entré och av dessa kommer två från Elitettan medan tre lyckats avancera från division två. Fyra landskap finns representerade där Skåne är klart störst då åtta av tolv lag är från landets sydligaste belägna landskap.

Likt i år är det öländska Färjestaden som utgör den längsta bortamatchen och att plocka poäng på Tallhedens IP är alltid en knivig, men inte omöjlig, uppgift.

Samtliga lag:

Asarum

Nättraby

Laholm

Borgeby

Dösjöbro

Eskilsminne

Hittarps IK

Hammenhög

Ifö Bromölla

Trelleborg

Åhus

Färjestaden

För herrarna ser det väsensskilt annorlunda ut jämfört med i år, av naturliga anledningar, och det är bara Stafsinge IF som återkommer även 2020. Fyra lag från Halland, fyra från Skåne och fyra från Småland och av dessa tolv gäng kommer hela fem från division 4.

Övriga Skåne-lag är också från de nordvästra trakterna och att bekänna färg mot Höganäs, Klippan och Vejby är alltid roligt.

Det är inte helt enkelt att avgöra vilken den längsta bortaresan är då ett litet kluster av motstånd ligger lokaliserade inne i de djupa småländska skogarna. Vi tror ändå att Waggeryd vinner denna match och till Vaggeryds IP tar det två timmar och en liten kvart.

Samtliga lag:

Astrio

Fjärås

Laholm

Stafsinge

Hittarp

Höganäs

Klippan

Vejby

Anderstorp

Gislaved

Gnosjö

Waggeryd

Vi önskar både dam- och herrlaget stort lycka till med sina respektive serier och kommer självfallet att följa lagen under den fortlöpande resan.