Sex poäng på IP

HIK:s två representationslag tog sex superfina poäng på Laröds IP i lördags. Bästa tänkbara helg med andra ord.

Våra damer inledde med att spela en oerhört viktig match mot Emmaboda. Bägge lagen stod på samma antal poäng inför drabbningen och var därmed i skriande behov av ytterligare pinnar.

HIK inledde aningen trevande, kanske att nervositeten gjorde sig påmind, men efter cirka tio minuter fick laget fatt i matchen och hade därmed god kontroll på händelserna.

I den 24 minuten skulle det så förlösande målet också komma. Emilia Jönsson skruvade in en boll direkt på hörna. Där och då släppte nervositeten helt och HIK gasade på för ytterligare utdelning. Resultatet stod sig dock halvleken ut.

I andra skulle dock HIK lyckas omvandla övertaget till mål. Maja Ahlm utökade ledningen med dryga halvtimmen kvar att spela och när Emma Björklund, från distans, gjorde 3-0 var matchen avgjord. Inga fler mål gjordes på A-plan denna eftermiddag och HIK tog en lika viktig som efterlängtad seger.

Eftersom övriga lag i botten förlorade sina matcher tog Hittarp ett stort steg i rätt riktning. Upp till säker mark, och platsen som Färjestaden innehar, är det nu tre poäng. Nästa match spelas mot just Färjestaden, på Öland, nu på lördag. Avspark 14:30.

Klockan 13:00 var det herrarnas tur, på konstgräset, och det syntes tydligt att det var toppen mot botten som möttes. Anderstorp hade inget att sätta emot när serieledarna trummade igång och redan efter tio minuter stod det 3-0 på resultattavlan. Oliver Åkerman gjorde samtliga tre inledande mål.

Resten var en enda lång överkörning och när domaren blåste av stod det 13-1 till HIK. Åkerman gjorde sex av målen så han var nöjd med eftermiddagen. Teddy Bermudez gjorde tre och Tim Amilon Persson, William Fredland, André Kopfinger och Oliver Rosendahl varsitt.

Eftersom Halmia tappade poäng är avståndet ner till andraplatsen nu sju poäng. Fem matcher kvar att spela så läget ser minst sagt ljust ut.

Redan på fredag spelar herrarna igen, denna gång på bortaplan. Laget reser till Kristineslätt IP för match mot Stafsinge IF. Avspark 19:30.

Mer om matcherna senare i veckan.