Tack Filippa

Arbetet med våra seniorlag inför 2021 pågår för fullt. I dag kan vi informera att Filippa Saiyawong inte fortsätter som assisterande tränare. Ett väldigt tråkigt besked men den civila karriären tillåter inte fortsatt satsning på uppdraget.

Filippa har varit en omtyckt profil i Hittarps IK de senaste åren. Hennes uppoffrande, intelligenta spelstil har alltid uppskattats och hennes insatser har verkligen varit bidragande till att damlaget kunnat avancera genom seriesystemet.

Hennes starka prestationer väckte intresse hela vägen till Thailand och under 2019 debuterade hon för Thailands landslag. En fantastisk bedrift och ett stort minne för livet.

Tyvärr tvingades Filippa avsluta den aktiva fotbollen alldeles för tidigt, en knäskada satte stopp för fortsatt spel. Därför blev vi väldigt glada när hon bestämde sig för att fortsätta i HIK som assisterande tränare för damerna. En roll som startade inför den gångna säsongen.

I detta uppdrag har hon varit en viktig pusselbit i damlagets finfina prestation. Laget slutade som bekant sexa i tabellen och tangerade därmed föreningens främsta tabellplacering någonsin från 2015. Även då var Filippa med.

Då den civila karriären inte längre lämnar utrymme för att kunna investera tiden som krävs kommer Filippa inte kunna fortsätta som assisterande tränare under den kommande säsongen.

Vi har full förståelse för beslutet även fast det känns tråkigt. Att inte ha Filippa i en roll den kommande säsongen är en insikt som lämnar tomrum.

Däremot har vi alltid kvar minnena och dessa ämnar vi bevara under lång tid framöver. Laröds IP står dessutom fortsatt kvar och vi hoppas självfallet att Filippa fortsätter med att vara en frekvent besökare. Först som supporter men kanske att hon i framtiden har möjlighet att hoppa på ett tränaruppdrag. Det får vi helt enkelt se.

Filippa ska i alla fall ha ett stort tack för alla ovärderliga insatser. Vi känner stor tacksamhet för dina insatser.

//..Hittarps IK