Tack Kamal

Kamal Barny, som varit HIK trogen de senaste tre säsongerna, har valt att inte fortsätta i vår kamratklubb på norr under den kommande säsongen.

Resultatmässigt var Kamal med och tog herrarna till en av lagets främsta placeringar genom tiderna, under säsongen 2018. Laget slutade på en fjärdeplats, hade länge häng på toppen men orkade inte hålla uppe spelet för att kunna utmana på blodigt allvar.

Evighetsmaskinen spelade majoriteten av dessa matcher och var verkligen bidragande till den framskjutna placeringen. Därefter har det gått tyngre på plan och numera tillhör herrarna som bekant division 3.

Under de senaste säsongerna har HIK valt att justera strategin och numera består herrlaget i större utsträckning av yngre, talangfulla förmågor. För att balansera upp denna ungdomliga entusiasm (läs naivitet) har Kamal, tillsammans med ytterligare ett koppel erfarna spelare, fortsatt och då tagit på sig en ledarroll.

Ett uppdrag han utfört med bravur.

På plan ville man göra förändringar i seniorlaget och det har man verkligen gjort. Under mina tre år i HIK har klubben gått från att bestå av en trupp med äldre, erfarna spelare till att idag ha ett lag som främst utgörs av yngre förmågor. Spelare som verkligen vill utvecklas och ta sig vidare uppåt i seriesammanhang.

Det har verkligen varit en stor omsättning på tränare och spelare under min tid i klubben, jag är övertygad om att vägen man är inne på just nu med kontinuitet på tränar- och spelarsidan kommer att bära frukt i framtiden.

Kamal har agerat föredömligt i många avseenden och han har verkligen påvisat vikten av att ta träning, kost och andra förberedelser på allvar. Ett förhållningssätt som nästan är en förutsättning för framgång högre upp i seriesystemet, och vi hoppas så klart att de yngre spelarna både förstår och anammar detta. Denna typ av insikter är enkla att förstå i teorin men att tillämpa dem även i praktiken kommer med ett ansvar som ofta kan bära emot. Kamal har alltid hanterat denna bit med stor noggrannhet.

När Hittarps IK presenterade Kamal var det, om inte en bomb så i alla fall en liten smällkaramell. När han anlände var siktet inställt på topplacering i division två, en målbild som reviderats med tiden. För dynamon, som bland annat har erfarenhet från spel i Superettan, är det andra parametrar utanför fotbollen som påverkat honom allra mest.

Utanför plan har jag via HIK:s breda nätverk fått en möjlighet att påbörja min civila karriär vilket gör mig otroligt tacksam.
För egen del har denna period i mitt liv varit den mest utvecklande. Åren har bestått av många förändringar - med- och motgångar - vilket gör att man växer som människa.

Det jag tar med mig mest från denna tid i mitt liv är alla människor som är involverade i och runt klubben. Människor med stora hjärtan som gör att man alltid får en familjär känsla när man kommer till IP. Genuint trevliga människor som verkligen representerar klubben väl och gör Hittarps IK till den ansedda klubb man är idag.

Under 2021 har jag bestämt mig för att inte spela fotboll i klubben men min förhoppning är att representera Hittarps IK i någon form framåt.

Vi tackar Kamal för tiden i klubben och önskar honom lycka till i nästa kapitel. Kanske att våra vägar korsas igen i framtiden.

//..Hittarps IK