Tre av sex pinnar - HIK S

Båda HIK:s seniorlag var i farten under lördagen. För herrarna slutade matchen i dur, seger med 3-2 mot Landvetter på bortaplan. För damerna var det motsatta känslor då laget förlorade med samma siffror i derbyt mot Eskilsminne. Detta trots ledning vid två tillfällen.

Vi inleder i Landvetter. Herrarna tog tidigt kommandot i matchen och ledde faktiskt med hela 3-0 en bra bit in på andra halvlek. Oliver Åkerman, den notoriske målspottaren, gav sitt Hittarp ledningen. Jonathan Wadensten utökade och William Fredland blev matchens siste HIK-målskytt.

Därefter spelade nerverna gästerna ett spratt. Hemmalaget skulle nämligen lyckas reducera två gånger om. I slutet var det så klart skakigt men HIK lyckades rida ut turbulensen och kunde därmed säkra sin andra raka seger. Den femte för säsongen innebär att nykomlingen fortsätter imponera på den nya nivån.

För våra damer var det desto mer molokna miner. I derbyt mot Eskilsminne fick HIK en kanonstart. Nicoline Zevassus Svensson gav HIK, sin vana trogen, ledningen. Tyvärr skulle Eskilsminne få in en kvittering strax innan halvtidsvilan. Efter paus återtog Hittarps IK ledningen, genom Frida Olsson, och då kändes det stabilt värre.

Dessvärre för HIK:s del ville serieledande Eskilsminne annorlunda och laget från Väsergård lyckades både kvittera samt ta ledningen. Oerhört surt så klart.

HIK krigade på för att få in en kvittering, hade ett ribbskott, men lyckades inte utjämna tillställningen.

Därmed sur förlust och det är klart att laget inte ville resa hem till Laröds IP med noll poäng i bagaget.

Härnäst väntar nya matcher. Redan på torsdag möter herrarna Husqvarna hemma på IP. Avspark 13:00.

Damerna spelar först på lördag och möter då Röke på bortaplan. Avspark 13:00.