Tre av sex pinnar på IP

I helgen bjöds det på ny superlördag hemma på Laröds IP. Båda seniorlagen visade upp sig och publiken fick bevittna en seger och en förlust.

Herrarna besegrade Nässjö med 2-1 medan damerna förlorade mot topplaget Qviding med 0-4.

Vårt herrlag inledde på A-plan och trots att laget fick en mardrömsstart lyckades man vända på steken. Redan efter några minuter utnyttjade gästerna hemmaslarv på mittplan och Nässjös notoriske målskytt, Milos Mladenovic gav laget ledningen. Försmädligt.

HIK trummade dock på och Teddy Bermudez, som verkligen hittat målformen de senaste omgångarna, lyckades utjämna resultatet i mitten på den första halvleken. Då hade hemmalaget fått kontroll på handlingen. 1-1 skulle dock stå sig halvleken ut.

Efter paus fortsatte Hittarp att forcera för ett ledningsmål och med dryga 20 minuter kvar att spela lyckades laget omvandla sitt spelövertag till mål. Ånyo var Bermudez involverad, denna gång som framspelare. Han hittade till Olle Heideman som stötte in inspelet i nät. Mycket skön.

Resultatet stod sig matchen ut och i och med segern klättrar våra herrar upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Dessutom fortsätter man vara svårslagna hemma på Laröds IP.

Någon timme därefter var det damernas tur men dessvärre för alla HIK:ares del gick matchen i moll.

Qviding visade nästan omgående att laget tillhör toppen och redan efter fem spelade minuter lyckades gästerna spräcka dödläget. Ett tufft slag så klart. Alice Åkerström, som gjorde det första målet, var dessvärre på humör och i matchminut 24 svarade hon för sitt andra mål för matchen.

Innan halvtidsvilan skulle bortalaget få in ytterligare en boll, denna gång från straffpunkten. Bittert.

Efter paus lyckades HIK jämna ut spelet men på övertid fastställde Qviding slutresultatet som skrevs till 4-0.

Så klart tungt att förlora men vi fortsätter att lära oss av matcherna.

För damerna handlar det nu om att ladda om ordentligt inför nästa omgång som är av stor vikt. HIK möter Valinge-Derome på bortaplan. Ett lag som står på samma antal poäng. Matchen spelas på lördag, avspark 14:00 på Dersbovallen.

På söndag är det herrarnas tur och även i deras fall handlar det om en viktig omgång. Klockan 13:30 blåser domaren igång matchen på Vallhamra och för motståndet svarar tabelljumbon Sävedalen.

Mer om matcherna ligger på hemsidan senare i veckan.

Alltid oavsett, heja Hittarp!!