Välkommen Josefin

Hittarps IK är väldigt glada över att Josefin Månsson återvänder till vår kamratklubb i norra Helsingborg. Inför säsongen fick målvakten möjlighet att spela elitfotboll, med Borgeby i Elitettan, men nu är det alltså dags att återvända hem till Laröds IP.

I Borgeby, som hade en tung säsong, spelade Josefin 20 matcher. Att pröva sina vingar på så hög nivå skänker så klart värdefull erfarenhet och Månsson, som också tillhör vårt futsallag, har garanterat lärt sig väldigt mycket av äventyret på Borgeby IP.

HIK känner stor glädje över comebacken och med Josefin faller en stor och viktig pusselbit på plats. Att laget trillade ner en division var så klart en missräkning men Hittarp gör nu ett rejält omtag med förhoppning om att kunna slåss om avancemang redan nästa säsong.

Att förstärka med en ny målvakt har legat högt på prioriteringslistan för nya tränaren, Sandra Wuopio, som nu kan ticka av den boxen. Vi är fortfarande inte färdiga med lagbygget men Sandra gläds åt att Josefin är klar.

- Naturligtvis är jag oerhört glad och stolt över att Josefin väljer att fortsätta sin fotbollskarriär hos oss i Hittarps IK. Målvakt är en utsatt position och med hennes kvaliteter och erfarenhet blir Josefin självklart en oerhört viktig byggsten i vår nysatsning, både på och utanför plan.

En hemvändare med exakt de egenskaper vi eftersöker hos våra spelare. Hon har dessutom ett stort engagemang och hjärta för både laget och klubben. En värvning som visar att vi menar allvar inför 2022 och vi hoppas att Josefin blir viktig - både på kort och lång sikt.

Vi hälsar Josefin varmt välkommen tillbaka till Hittarps IK och önskar henne stort lycka till med säsongen.