Välkommen Sandra

Hittarps IK säger varmt välkommen till Sandra Wuopio som tillträder tjänsten som Sportchef Dam i föreningen. I rollen kommer Sandra att vara huvudansvarig för seniorlaget på damsidan samt ha ett övergripande ansvar att implementera inriktningen för hur vi ska träna och spela inom föreningen genom att utveckla och utbilda våra tränare och spelare, primärt på dam- och flicksidan.

Sedan 2018 har Sandra varit verksamhetsansvarig på Sanda Idrottscentrum i Jönköping och instruktör för NIU flickor och pojkar på gymnasiet, årkurs 1–3, samt fotbollsinriktningen på högstadiet. Parallellt har hon sedan säsongen 2019 även varit huvudtränare i Falköpings KIK i division 2. Sandra är utbildad på UEFA A Elit Youth nivå, och innehar därmed också UEFA A licens. Under sin egen spelarkarriär representerade Sandra både Eskilsminne IF och Stattena IF i division 1.

”Jag ser fram emot denna möjlighet och att få vara med och utveckla spelare såväl som organisationen. Med den plattform som finns i Hittarps IK har vi alla förutsättningar att forma och utbilda unga spelare för att ta kliv framåt och uppåt. Vi har goda möjligheter att skapa en verksamhet där fler spelare får möjlighet att utvecklas i en miljö där det finns en förståelse för helheten vad gäller skola, fotboll, social miljö och karriär. På detta sätt kan vi skapa både bredd och så småningom, även vara bidragande till att ett fåtal får spela fotboll på elitnivå” säger Sandra.

”Vi är glada att Sandra blir en del av Hittarps IK och en del av vår organisation för att skapa så bra förutsättningar för så många av våra barn och ungdomar som möjligt. Med hennes gedigna bakgrund både som spelare men framför allt ledare på klubbnivå och inom skolidrotten, men även på förbundsnivå som distriktsförbundskapten för Smålandslaget, så får vi in en person med ett brett kontaktnät och ett engagemang för att utbilda, utveckla och uppfostra spelare både på och utanför planen” säger Christoffer Andersson, Sportchef Hittarps IK.

Vi hälsar Sandra varmt välkommen till kamratklubben i Helsingborg!