Inför avslutningen

Under söndagseftermiddagen ska damernas säsong avgöras. Det vankas serieavslutning och för HIK:s del står ett division 1-kontrakt på spel.

Inför epilogen befinner sig våra damer på rätt sida strecket så man har allting i egna fötter. Ett skönt faktum. Inför omgången står man på samma antal poäng som Hällaryd, på fel sida strecket, men med bättre målskillnad.

HIK avslutar hemma på Laröds IP. Avspark 14:00 och för motståndet svarar Halmstads BK. Hällaryd spelar samtidigt och möter i sin tur Hammenhögs IF.

För Halmstads vidkommande står inte särskilt mycket på spel. Laget har gjort en stabil säsong och ligger för närvarande fyra i tabellen. Vid seger har man möjlighet att klättra ytterligare någon placering men förstaplatsen är inte inom räckhåll.

Senast besegrades hallänningarna Emmaboda med 2-0 efter en tillsynes stabil prestation. Det är få lag vars offensiv är lika beroende av en spelare som i just Halmstads fall. Moa Karlsson har gjort ruggiga 21 mål på 14 spelade matcher. Ett facit som verkligen förtjänar beröm. Ingen annan spelare har gjort fler än fyra mål i HBK så att Moa har haft stor betydelse för anfallsspelet vågar vi slå fast.

Den målglada anfallaren spelade dock inte senast så vi får se ifall hon finns med i truppen.

HIK kommer från en tung förlust, borta mot Laholm. Dessvärre lyckades laget inte få med sig i alla fall en poäng men samtidigt är det skönt att man har möjlighet att kontrollera över sitt eget öde

Vid seger är kontraktet sannolikt säkrat och av den anledningen finns det ingenting annat än att försöka lösa tre sköna poäng.

Det kommer bli väldigt spännande och vi önskar laget stort lycka till.

Matchen spelas uppe på konstgräset, avspark 14:00 och naturligtvis är det fri entré så upp och stötta tjejerna i denna avslutning.

Stort lycka till!